1,5 vuotta
1,5 vuotta

1,5 vuotta

1,5 vuoden lääkityksen aikana elämä meni ihan mukavasti.

Sinä aikana oli yhden kerran kontrollikäynti sisätautien konsultaatiopoliklinikalla ja n. 1-2 kuukauden välein verikokeet ja soittoaika lääkärille. 

Veriarvoni olivat lääkärin mukaan joka kerralla kunnossa (enkä sen vuoksi niistä silloin kysellytkään sen enempää) ja samalla myös lääkitystäni jatkuvasti vähennettiin.

Lääkitysjakson loppupuolella mukaan otettiin Thyroxin lääkitys, joka on kilpirauhasen vajaatoimintaan tarkoitettu lääke (kilpirauhashormonin esiaste).

Eli söin sekä liikatoimintaan että vajaatoimintaan tarkoitettuja lääkkeitä tasoittamaan kilpirauhaseni toimintaa.

Joskus mielessä vilahteli, että mitä jos lääkitysjakso ei tehoakkaan siihen ”sekoilevaan elimeen”, mutta työnsin sen pois mielestäni ja päätin ottaa päivän/asian kerrallaan.

Lääkitysjakson loppupuolella muistan ihmetelleeni kun saattoi  käydä niin että en yhtäkkiä muistanutkaan esimerkiksi työkaverini nimeä, sanat katoilivat, kuuloni yhtäkkiä huononi ja bussipysäkillä seistessä en enää nähnytkään tulevan bussin numeroa.

Nuo oireet menivät ohitse ja nyt näin jälkeenpäin tiedän, että ne kuuluivat kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisiin, joista kirjoitan myöhemmissä postauksissani.

Kuva: Pexels