Oireet ja veriarvot
Oireet ja veriarvot

Oireet ja veriarvot

Minulla oli edelleen suurinosa kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista, joten sain taas kerran lähetteen verikokeisiin, joihin sain pyydettyä mukaan myös t3-v testin.

Kävin kokeissa ja varasin ajan tk-lääkärille (joka oli taas vaihtunut uuteen).

Varauduin lääkäriä varten kirjoittamalla kaikki oireeni paperille ylös.

Oireeni olivat:

Voimakas väsymys, aivosumu, turvotus (sormet, silmät ja etenkin kasvoni olivat tuolloin todella turvonneet/pöhöttyneet), painonnousu (+12kg), epäsäännolliset kuukautiset (ne tulivat noin 2-3 kuukauden välein välillä runsaina ja välillä niukkana. Aiemmin pystyin melkein kellosta katsomaan milloin ne alkaa, eikä edes Basedowin tauti vaikuttanut silloin niihin).

Hiuksia lähti paljon ja ne olivat tosi kuivat, sekä ohentuneet lähes puolella entisestä. Kuivat verestävät silmät, lohkeilevat/liuskottuvat kynnet, hengenahdistus ja äänen käheys/-lähtö.

Lääkäri kuunteli oireeni, mittasi verenpaineeni ja lämpöni (joka oli 35,9°C, mutta ei siihen sanonut mitään vaikka kysyin, että eikös se ole tosi matala).

Kilpirauhasarvoni olivat ns.täydelliset t4v=17, TSH=1,39 ja t3v:kin=4,5 (viitearvo 3,6-6).

Loppujenlopuksi lääkäri sitten vain totesi, että oireeni eivät johdu kilpirauhasesta vaan jostain muusta (mutta ei sanonut mitään mistä oireeni voisi johtua tai määrännyt lisäkokeita tms.), tarvitsenko sairaslomaa ja että vastaanottoaikani on mennyt jo yliajalle.

Lähdin lääkäristä hölmistyneenä. En saanut vieläkään vastausta tai apua olotilaani.