Lääkityksen säätelyä
Lääkityksen säätelyä

Lääkityksen säätelyä

Kilpirauhasen leikkauksesta oli kulunut noin vuosi, kun kävin kontrolliverikokeissa. Oloni oli ollut hyvä ja pirteä, mutta toinen kilpirauhasveriarvoni oli mennyt hiukan normaalin viiterajan ulkopuolelle eli kilpirauhasen liikatoiminnan puolelle (*t4v=16 viiteraja 9-19 ja TSH=0,229 viiteraja 0,4-3,6), joten lääkärini mielestä Thyroxin lääkitystä piti vähentää.

Lääkitystä vähennettiin heti kerralla 1,5 tabletista yhteen päivässä. Yritin sanoa lääkärille, että eikös se ole aika iso pudotus etenkin kun oloni on hyvä.

Lääkärini mielestä se oli ihan sopiva annostus, ettei vaan arvoni mene lisää liikatoiminnan puolelle. (Muistan kun hän silloin kuitenkin mainitsi, että esim. Venäjällä on seitsemän eri vahvuutta Thyroxinista ja Suomessa  vain kaksi ).

Uskoin tietenkin lääkäriä, koska onhan hän lääkäri ja tietää asioista tietysti enemmän kuin minä ja en tietenkään halunnut liikatoiminnan oireita enää.

Seuraavat kontrollikokeet laitettiin 3 kuukauden päähän.

 * Huom! Viiterajat ovat sittemmin hiukan muuttuneet, sekä niissä on eri puolella Suomea parin yksikön eroavaisuuksia riippuen laboratoriosta ja laboratorion mittausmenetelmästä.