Seleeni. Parapähkinät
Seleeni. Parapähkinät

Seleeni. Parapähkinät

Luettuani T3-hormonista ja että seleenin vähyys elimistössä voi vaikeuttaa T4 muuntoa T3:ksi solutasolla. Otin selvää, että muun muassa parapähkinät ovat hyvä seleenin lähde. Ajattelin heti tilata ja kokeilla olisiko niistä hyötyä olotilaani.

Nappasin niitä pari kappaletta päivässä, enkä sen koommin ajatellut niiden vaikuttavuutta enää.

Kun noin 3 viikkoa oli kulunut, huomasin että helkkari minähän nauran ja hymyilen pitkästä aikaa. -Mietin, että hetkinen mitäs olen tehnyt erilailla kuin ennen? En ollut muuttanut lääkitysannostani, eikä muutenkaan elämässäni ollut tapahtunut mitään ihmeellistä.

Sitten muistin, että olin syönyt parapähkinöitä päivittäin.

En tiedä oliko se jotain alitajuista plasebovaikutustakin, mutta ei se minua haittaa. Olen ottanut ne osaksi päivittäistä ruokavaliotani.Parapähkinä on suurikokoinen täyteläisen makuinen pähkinä, jolla on hyvä rasvahappokoostumus, sisältäen kuitenkin hieman enemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin muut pähkinät.

Parapähkinästä löytyy hyvät määrät magnesiumia, kalsiumia, fosforia ja B1-vitamiinia. Parapähkinöissä on myös poikkeuksellisen korkea seleenipitoisuus, päivittäinen tarve täyttyy jo kahdesta pähkinästä.

 
 
 
 
 
 
 
 
Parapähkinät, Brazil nuts.